V Snine skončili rekonštrukciu štyroch výrobných hál priemyselného parku

17.07.2006 Snina

Snina 17. júla (TASR) - Rekonštrukcia štyroch výrobných hál, ktoré sú súčasťou priemyselného parku v Snine, sa skončila.
Náklady na rekonštrukciu objektov predstavovali zhruba 106 miliónov Sk. Na rekonštrukciu hál získala sninská samospráva 76 miliónov Sk s eurofondov, necelých 19 miliónov Sk zo štátneho rozpočtu a zvyšok dofinancovalo mesto.
\"Cieľom projektu je vytvoriť minimálne 250 nových pracovných miest prostredníctvom 4 investorov, z ktorých každý je povinný preinvestovať 40 miliónov Sk ako vstupnú investíciu v priebehu prvých dvoch rokov trvania projektu. V súčasnosti máme zadeklarovaných 3 investorov, štvrtý investor sa hľadá, všetci investori sú z oblasti strojárskej výroby, \" uviedol dnes TASR prednosta Mestského úradu v Snine Michal Štofík. Dodal, že projekt musí mesto udržať najbližších 15 rokov, čo bola jedna z podmienok zmluvy so Slovenskou agentúrou pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).
Haly, ktoré samospráva odkúpila od bývalej akciovej spoločnosti Vihorlat, majú prejsť kolaudáciou do konca júla. V areáli podniku, ktorý v júni prepustil posledné dve stovky zamestnancov, tak vzniknú nové pracovné miesta. Podľa Štofíka investori majú záujem o bývalých pracovníkov Vihorlatu, pretože ako tvrdia, ide o skúsených profesionálov s dlhoročnou praxou.
 

Vyberte región